Продукти: (за 6-8 порции)
• 1 млада гъска
• 1 ябълка
• 3-4с.л. захар
• майорана, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме гъската, поръсваме я отвътре и отвън с майорана и черен пипер.
Слагаме във вътрешността на гъската обелената ябълка, на която сме почистили семенната част и на мястото на семената сме напълнили захар. Печем гъската като често я обливаме с мазнина и вода.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...