Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 1 ч.ч. олио
• 1 ч.л. черен пипер
• 300 г зелени домати
• 1 глава чесън
• 1 глава лук
• 2 яйца
• оцет, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на порции, които изпържваме в сгорещеното олио и изваждаме в друг съд. Наливаме толкова топла подсолена вода, колкото да покрие пилето и варим на умерен огън, докато месото омекне напълно.
Нареждаме зелените домати в тавичка и ги печем в силна фурна. След като се опекат, ги счукваме леко в дървено хаванче или ги намачкваме с вилица. Прибавяме счукания чесън и ситно нарязания лук, който също сме счукали в хаванче. Посоляваме, разбъркваме и подправяме с оцет и олио.
Смесваме останалата от пърженето мазнина с разбитите яйца и сгъстяваме соса на слаб огън при непрекъснато бъркане. При поднасяне заливаме пилешките порции с приготвения сос и гарнираме с пюрето от зелени доматчета.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...