Кулинарни рецепти » Пиле със зелени домати

 Пиле със зелени домати

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 1 ч.ч. олио
• 1 ч.л. черен пипер
• 300 г зелени домати
• 1 глава чесън
• 1 глава лук
• 2 яйца
• оцет, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на порции, които изпържваме в сгорещеното олио и изваждаме в друг съд. Наливаме толкова топла подсолена вода, колкото да покрие пилето и варим на умерен огън, докато месото омекне напълно.

Нареждаме зелените домати в тавичка и ги печем в силна фурна. След като се опекат, ги счукваме леко в дървено хаванче или ги намачкваме с вилица. Прибавяме счукания чесън и ситно нарязания лук, който също сме счукали в хаванче. Посоляваме, разбъркваме и подправяме с оцет и олио.

Смесваме останалата от пърженето мазнина с разбитите яйца и сгъстяваме соса на слаб огън при непрекъснато бъркане. При поднасяне заливаме пилешките порции с приготвения сос и гарнираме с пюрето от зелени доматчета.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Начало