02.12.2020 година
1564339898.swf
Я
стия с птици » Ястия на фурна
  3739  |   0  
Пиле на фурна с ориз и гъби
Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 1 ч.ч. ориз
• 4 с.л. краве масло
• 1 с.л. брашно
• 200 г гъби
• 3 с.л. настърган кашкавал
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме пилето и го обезкостяваме. Заливаме ориза с бульон от пилето в съотношение 1 част ориз - 3 части бульон и го сваряваме. Изсипваме сварения ориз в тавичка и нареждаме върху него пилешкото месо.

В половината от маслото задушаваме почистените и нарязани на малки парченца гъби. После разстиламе задушените гъби върху месото и поръсваме с настъргания кашкавал.

В останалото масло запържваме брашното, което предварително сме препекли в сух тиган, и разреждаме запръжката с бульон от пилето, така че да получим рядък сос. Посоляваме соса и го изсипваме върху ориза по периферията на тавичката.

Печем в умерена фурна, докато кашкавалът омекне и леко се зачерви.
02.05.2010 г. / recepty.bg

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2020