Продукти:
• 1 гъска
• 3-4 ч.ч. ситно нарязано кисело зеле
• 250 г ориз
• дреболиите на гъската
• черен пипер, сол
• листа от кисело зеле
Начин на приготвяне:
Сваряваме дреболиите на гъската в леко подсолена вода и ги нарязваме ситно. Измитата и отцедена гъска осоляваме съвсем леко отвън и отвътре.
Задушаваме зелето в ситно нарязана мас от гъската, като от време на време наливаме по малко бульон от дреболиите на гъската. Като омекне, подправяме с черен пипер и напълваме гъската.
Зашиваме отворите й, обвиваме я с листа от зелето и печем в предварително загрята фурна. След 40 мин сваляме зелевите листа и намаляваме температурата на фурната.
Слагаме ориза, объркан с дреболиите от гъската, наливаме бульон, отгоре разполагаме гъската и печем до готовност, като обръщаме птицата, за да се зачерви от всички страни.
(Ако мазнината от гъската е малко, разхвърляме по ориза парченца масло.)
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...