Продукти: (за 4 порции)
• 200 г варено пилешко месо
• 200 г шунка
• 200 г гъст доматен сос или кетчуп
• 2-3 с.л. натрошено сирене
• 1/3 ч.л. настъргана лимонова кора
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Прекарваме месото и шунката през месомелачка. Прибавяме доматения сос и подправяме със сол, черен пипер и настърганата лимонова кора.
Изсипваме сместа в огнеупорни или керамични купички, намазани добре с мазнина, поръсваме отгоре със сирене и печем половин час в умерена фурна.
Отделяме внимателно тимбалето от купичките с нож и го изсипваме в отделни чинийки. Гарнираме с картофено пюре или задушен (варен) ориз.
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...