Продукти: (за 4 порции)
• 200 г варено пилешко месо
• 200 г шунка
• 200 г гъст доматен сос или кетчуп
• 2-3 с.л. натрошено сирене
• 1/3 ч.л. настъргана лимонова кора
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Прекарваме месото и шунката през месомелачка. Прибавяме доматения сос и подправяме със сол, черен пипер и настърганата лимонова кора.
Изсипваме сместа в огнеупорни или керамични купички, намазани добре с мазнина, поръсваме отгоре със сирене и печем половин час в умерена фурна.
Отделяме внимателно тимбалето от купичките с нож и го изсипваме в отделни чинийки. Гарнираме с картофено пюре или задушен (варен) ориз.
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...