Кулинарни рецепти » Панирани пилешки бутчета

 Панирани пилешки бутчета

Продукти:

• 4 пилешки бутчета
• 1 ч.л. червен пипер
• 2 яйца
• 2 с.л. прясно мляко
• половин връзка магданоз
• 4 с.л. брашно
• 6 с.л. галета
• 8 с.л. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме бутчетата и ги подсушаваме с чиста кърпа. Натриваме ги с червения пипер, черен пипер и сол на вкус.

Разбиваме яйцата с млякото. Отделяме листенцата на измития магданоз и ги нарязваме на ситно. Разбъркваме брашното, галетата и магданоза.

Потопяваме бутчетата в яйчената смес, а после в брашнената, като притискаме с ръка, за да прилепне добре панировката. Сгорещяваме олиото в тиган и изпържваме бутчетата до златисто.

Подреждаме ги в тавичка и печем 35 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Начало