Кулинарни рецепти » Македонски гювеч

 Македонски гювеч

Прoдукти:

• 1 голяма кисела зелка
• 1 пиле с дреболии
• 3-4 македонски наденички
• 3-4 глави лук
• 1ч.ч. ориз
• 1ч.ч. олио
• червен и черен пипер
• 1 ч.ч. бяло вино
• 100 г стафиди
• чубрица, джоджен
• сол

Начин на приготвяне:

Измиваме и посоляваме пилето. В част от загрятото олио задушаваме нарязания лук, а след това прибавяме ситно нарязаните дреболии и ориза. Слагаме червен пипер, малко топла вода и задушаваме за 5-6 минути. Прибавяме стафидите, подправките и с тази смес пълним пилето.

На дъното на керамичен съд слагаме пласт от нарязаното кисело зеле, върху него пилето, а наоколо редим наденичките. Покриваме месото с останалото зеле, наливаме виното и другата част от олиото. Захлупваме съда и печем в умерена фурна до пълна готовност.

Автор: Величка Каменова

Представяме Ви:

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Начало