Кулинарни рецепти » Месо от пуйка в тесто

 Месо от пуйка в тесто

Продукти:

• 1 ч.ч. брашно
• 2/3 пакетче краве масло
• 2-3 с.л. вода
• 1 яйце
• сол

За плънката:

• 600 г печено месо от пуйка
• 500 мл прясно мляко
• 4 с.л. ситно нарязана целина
• 150 г гъби
• половин пакетче краве масло
• 4 с.л. брашно
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме гъбите и ги изпържваме в малко мазнина, след което ги нарязваме на парченца. Нарязваме месото на ситни късчета.

Приготвяме светла запръжка от маслото и брашното за плънката. Постепенно разреждаме с прясното мляко, посоляваме на вкус и варим няколко минути. Прибавяме гъбите, месото и целината. Посоляваме на вкус и бъркаме сместа върху огъня, докато получим гъста плънка.

Разбиваме маслото за тестото на пяна. Сипваме брашното, водата и сол на вкус. Омесваме маслено тесто.

Покриваме дъното на намаслена тавичка с 2/3 от омесеното тесто. Отгоре разстиламе приготвената плънка. От останалото тесто разточваме кора с формата на тавата и покриваме с нея плънката. Притискаме плътно краищата на тестото.

Намазваме отгоре с разбитото яйце. Печем в началото 10-15 мин в много гореща фурна, а след това допичаме в слаба фурна.

Автор: Галина Илиева

Представяме Ви:

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Начало