Продукти:
• 1 ч.ч. брашно
• 2/3 пакетче краве масло
• 2-3 с.л. вода
• 1 яйце
• сол
За плънката:
• 600 г печено месо от пуйка
• 500 мл прясно мляко
• 4 с.л. ситно нарязана целина
• 150 г гъби
• половин пакетче краве масло
• 4 с.л. брашно
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме гъбите и ги изпържваме в малко мазнина, след което ги нарязваме на парченца. Нарязваме месото на ситни късчета.
Приготвяме светла запръжка от маслото и брашното за плънката. Постепенно разреждаме с прясното мляко, посоляваме на вкус и варим няколко минути. Прибавяме гъбите, месото и целината. Посоляваме на вкус и бъркаме сместа върху огъня, докато получим гъста плънка.
Разбиваме маслото за тестото на пяна. Сипваме брашното, водата и сол на вкус. Омесваме маслено тесто.
Покриваме дъното на намаслена тавичка с 2/3 от омесеното тесто. Отгоре разстиламе приготвената плънка. От останалото тесто разточваме кора с формата на тавата и покриваме с нея плънката. Притискаме плътно краищата на тестото.
Намазваме отгоре с разбитото яйце. Печем в началото 10-15 мин в много гореща фурна, а след това допичаме в слаба фурна.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...