Продукти: (за 4 порции)
• 500 г сьомга от консерва
• 1 глава лук
• 100 г краве масло
• 1 зелена пиперка
• 400 г домати
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1 ч.л. куркума
• 1 ч.л. стрит кориандър
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Щом стане златист, прибавяме куркумата, кориандъра, доматеното пюре, обелените и едро нарязани омати, наситнената пиперка и сьомгата, нарязана на тънки ивички. Посоляваме на вкус, захлупваме и задушаваме десетина минути на слаб огън.
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...