Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг мерлуза
• 1,5 к.ч. олио
• 3 глави лук
• 2 с.л. брашно
• 150 г макарони
• 3-4 скилидки чесън
• 1 ч.л. червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на порции, които посоляваме и овалваме в половината от брашното.
Нарязваме лука на филийки и го запържваме в сгорещеното олио. Нареждаме отгоре рибните порции и ги поръсваме с червения пипер и счукания с малко сол чесън. Наливаме 1-2 ч.ч. вряща вода и задушаваме в умерена фурна. Малко преди да извадим от фурната, сгъстяваме соса с останалото брашно.
Сваряваме макароните в подсолена вода и ги отцеждаме. Разпределяме ги в чиниите за сервиране, отгоре слагаме по 1 парче риба и заливаме със соса.
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...