Продукти: (за 4 порции)
• 800 г филе от бяла риба
• 1 дафинов лист
• 2-3 скилидки чесън
• 4 с.л. зехтин
• 1 с.л. лимонов сок
• пресен или сух девисил
• 1 щипка босилек
• сол, черен пипер
За гарнитурата:
• 1 чушка
• 200 г по-дребни домата
• 1 глава лук
Начин на приготвяне:
Смесваме зехтина, лимоновия сок, сол, черен пипер, нарязаните на ситно чесън и зелени подправки, натрошения дафинов лист. Заливаме парчетата риба, покриваме с фолио и оставяме да се мариноват 2 часа.
Нарязваме доматите на филийки, лука на осминки или четвъртинки, чушката на ивици.
В едната част на скарата печем рибата около 8-10 мин. като я обръщаме и мажем периодично с маринатата, а в другата част печем зеленчуците също около 10 мин. Гарнираме порциите с лимонови резени.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...