Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг филе от сумрия
• 1 к.ч. олио
• 30 г краве масло
• 1-2 к.ч. орехови ядки
• 1 главичка чесън
• 2 с.л. оцет
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Оформяме от филето 5 порции, които посоляваме, потапяме в част от олиото и изпичаме от двете страни на скарата.
Попарваме ситно смлените орехови ядки с 1 к.ч. рибен бульон, размесваме ги със счукания с малко сол чесън и със ситно нарязания магданоз. Прибавяме останалото олио, разбъркваме и заливаме рибните филета с така приготвения сос.
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...