Кулинарни рецепти » Миди с бира

 Миди с бира
/Белгия/

Продукти: (за 4 порции)

• 2 кг миди
• 2 бутилки светла бира
• 1 дафинов лист
• 2-3 стръкчета прясна мащерка
• 1-2 скилидки чесън
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме мидите много добре и ги слагаме в голяма тенджера. Добавяме дафиновия лист, чесъна и едро нарязаната мащерка. Наливаме бирата, разреждаме с малко вода и подправяме с черен пипер и сол на вкус.

Варим на умерен огън, докато мидите се отворят. Изваждаме ги с решетеста лъжица и веднага ги разпределяме в чиниите за сервиране.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Начало