Кулинарни рецепти » Миди с бира

 Миди с бира
/Белгия/

Продукти: (за 4 порции)

• 2 кг миди
• 2 бутилки светла бира
• 1 дафинов лист
• 2-3 стръкчета прясна мащерка
• 1-2 скилидки чесън
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме мидите много добре и ги слагаме в голяма тенджера. Добавяме дафиновия лист, чесъна и едро нарязаната мащерка. Наливаме бирата, разреждаме с малко вода и подправяме с черен пипер и сол на вкус.

Варим на умерен огън, докато мидите се отворят. Изваждаме ги с решетеста лъжица и веднага ги разпределяме в чиниите за сервиране.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Начало