Продукти: (за 4 порции)
• 2 кг миди
• 50 г краве масло
• 200 г спанак
• 1 глава лук
• 2 с.л. сметана
• 1 л вода
• 1 с.л. оцет
• 1 щипка шафран
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в половината от маслото. Прибавяме добре измитите миди, разбъркваме, наливаме топлата вода, захлупваме и задушаваме десетина минути.
После изваждаме мидите и продължаваме да варим течността, докато намалее наполовина. Прибавяме оцета и разбитата сметана, подправяме с шафрана, черен пипер и сол на вкус.
Отделно нарязваме почистения и измит спанак и го задушаваме в останалото масло.
Разстиламе спанака в намаслена тавичка, а отгоре разпределяме мидите, които сме извадили от черупките. Заливаме ястието със соса от мидите и запичаме 5-6 минути.
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...