Продукти: (за 4 порции)
• 2 кг миди
• 50 г краве масло
• 200 г спанак
• 1 глава лук
• 2 с.л. сметана
• 1 л вода
• 1 с.л. оцет
• 1 щипка шафран
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в половината от маслото. Прибавяме добре измитите миди, разбъркваме, наливаме топлата вода, захлупваме и задушаваме десетина минути.
После изваждаме мидите и продължаваме да варим течността, докато намалее наполовина. Прибавяме оцета и разбитата сметана, подправяме с шафрана, черен пипер и сол на вкус.
Отделно нарязваме почистения и измит спанак и го задушаваме в останалото масло.
Разстиламе спанака в намаслена тавичка, а отгоре разпределяме мидите, които сме извадили от черупките. Заливаме ястието със соса от мидите и запичаме 5-6 минути.
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...