Продукти: (за 4 порции)
• 200 г шкембе
• 200 г чревца
• 200 г черен дроб
• 200 г бял дроб
• 100 г сърце
• 100 г бъбреци
• 100 г агнешка лой
• 60 г краве масло
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Дробовете, сърцето и бъбреците нарязваме на парчета, съобразно големината на шиша и ги нанизваме. Посоляваме ги и отгоре спираловидно навиваме добре изчистените чревца.
Най-отгоре завиваме с шкембето, намазваме с лой, омотаваме с дебел конец или канап и печем на скарата около 1 час. При сервиране заливаме със зачервено с червен пипер препържено масло.
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...