Кулинарни рецепти » Бъбреци в сметана

 Бъбреци в сметана

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г свински бъбреци
• 3 главички лук
• 2-3 скилидки чесън
• 3 с.л. краве масло
• 125 мл сухо бяло вино
• 200 г сметана
• 2-3 стръка пресен лук
• бял пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме бъбреците от тлъстините, разполовяваме ги и ги киснем 1-2 часа в марината от вода и оцет. Изплакваме и ги нарязваме на филийки.

Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги пържим в сгорещеното масло 2-3 мин на силен котлон. Прибавяме бъбреците и пържим още 1-2 мин, като бъркаме непрекъснато. Прехвърляме бъбреците в тавичка и ги слагаме във фурната на 170°С.

Сгорещяваме виното, наливаме разбитата сметана, подправяме със сол и пипер и варим 3 мин. Заливаме бъбреците със соса, запичаме и преди поднасяне поръсваме с нарязания на ситно пресен лук.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Начало