Кулинарни рецепти » Пържен език

 Пържен език

Продукти: (за 4-5 порции)

• 3-4 свински езика
• 1 връзка корени за супа
• 1 дафинов лист
• 2-3 зърна бахар
• 1 яйце
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 глава лук
• черен пипер на зърна
• смлян черен пипер
• оцет, магданоз, сол
• олио за пържене

Начин на приготвяне:

Сваряваме езиците в гореща подсолена вода заедно с нарязаните на парченца корени за супа, черния пипер, бахара и дафиновия лист. По време на варенето прибавяме и виното. Щом езиците омекнат много добре, изваждаме и още топли ги обелваме. Нарязваме ги на филии.

Настъргваме лука на едро ренде, прибавяме наситнения магданоз, сол и черен пипер и разбъркваме. В тази смес овалваме филийките език, топваме ги в разбито яйце и ги пържим до приятно поруменяване в предварително сщгорещеното олио. Гарнираме ги с резенчета лимон.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Начало