Кулинарни рецепти » Пържени агнешки чревца

 Пържени агнешки чревца

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг агнешки чревца
• 2 яйца
• 2 с.л. брашно или галета
• сол

Начин на приготвяне:

Внимателно обръщаме червата, измиваме ги и ги сплитаме на няколко плетеници. Измиваме добре плетениците в студена вода, без да ги разплитаме, посоляваме и слагаме да се варят на тих огън, докато водата се изпари, а чревцата омекнат. Изваждаме ги в чиния да изстинат и се оцедят.

Разбиваме 2 яйца и всяка плетеница потапяме първо в яйцата, а след това в брашно или галета. Пържим плетениците на силен огън с много мазнина. Изпържваме ги от двете страни до златист цвят и ги изваждаме в затоплена чиния.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало