Кулинарни рецепти » Шкембе с нахут

 Шкембе с нахут

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г телешко шкембе
• 2 ч.ч. нахут
• 2 глави лук
• 1 с.л. брашно
• 1 к.л. червен пипер
• 50 г краве масло
• 1 лимон
• 1 к.ч. оцет
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• магданоз, сух джоджен, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме шкембето в студена вода, към която сме прибавили оцета. Изплакваме и го сваряваме в тенджера под налягане. Нарязваме го на лентички.

Накисваме нахута за 1 нощ в студена вода, към която сме добавили 1 ч.л. сода бикарбонат. На следващата сутрин го измиваме със студена вода и го варим на умерен огън. След 40 мин прибавяме 1 глава ситно нарязан лук и продължаваме да варим, докато омекне. Прибавяме шкембето, посоляваме и варим 30 мин.

Запържваме останалия ситно наряза лук в сгорещеното масло. Прибавяме червения пипер, разбъркваме и изсипваме запръжката при шкембето и нахута. Сгъстяваме с леко препеченото брашно и варим още 5 мин. При поднасяне подправяме с лимонов сок, магданоз и джоджен.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Начало