Продукти: (за 5 порции)
• 1 шкембе
• 1 връзка зеленчукови корени
• 1 с.л. брашно
• 1/2 пакетче масло
• костен бульон
• индийско орехче
• майорана
• магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Добре почистеното шкембе заливаме със студена вода и възваряваме. Изхвърляме първата вода, след което заливаме шкембето с костния бульон, посоляваме и варим до омекване (най-добре в тенджера под налягане).
Почистените зеленчуци нарязваме на ивички и сваряваме с малко вода и малко масло. Изваждаме шкембето от бульона и го нарязваме на ивици.
От маслото и брашното правим светла запръжка, която разреждаме с бульона от шкембето, прибавяме сварените корени, нарязаното шкембе, подправките и варим още малко.
Накрая поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...