Кулинарни рецепти » Фрикасе с телешки език

 Фрикасе с телешки език

Продукти: (за 4 порции)

• 1 език
• 2 връзки корени за супа
• 1 глава лук
• 3-4 ч.ч. костен бульон (или подсолена вода)
• 1-2 картофа
• 3 с.л. олио
• 1 жълтък
• 1 к.ч. прясно мляко
• 3 с.л. брашно
• копър, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме езика. Варим го в бульона, като периодично обираме пяната. Щом поомекне прибавяме ситно нарязаните корени и картофите. Изваждаме сварения език, изплакваме го със студена вода и го обелваме.

Нарязваме го на филийки и го поръсваме с 1-2 с.л. от бульона. Претриваме сварените зеленчуци и ги връщаме в прецедения бульон.

Приготвяме светла запръжка от олиото и брашното и я разреждаме с бульона. Кипваме, отстраняваме от огъня и застройваме с млякото и разбития жълтък. Подправяме с черен пипер и наситнен копър и заливаме езика с горещия сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Начало