Кулинарни рецепти » Фрикасе с телешки език

 Фрикасе с телешки език

Продукти: (за 4 порции)

• 1 език
• 2 връзки корени за супа
• 1 глава лук
• 3-4 ч.ч. костен бульон (или подсолена вода)
• 1-2 картофа
• 3 с.л. олио
• 1 жълтък
• 1 к.ч. прясно мляко
• 3 с.л. брашно
• копър, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме езика. Варим го в бульона, като периодично обираме пяната. Щом поомекне прибавяме ситно нарязаните корени и картофите. Изваждаме сварения език, изплакваме го със студена вода и го обелваме.

Нарязваме го на филийки и го поръсваме с 1-2 с.л. от бульона. Претриваме сварените зеленчуци и ги връщаме в прецедения бульон.

Приготвяме светла запръжка от олиото и брашното и я разреждаме с бульона. Кипваме, отстраняваме от огъня и застройваме с млякото и разбития жълтък. Подправяме с черен пипер и наситнен копър и заливаме езика с горещия сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Начало