Кулинарни рецепти » Гъби с ориз и салам

 Гъби с ориз и салам

Продукти: (за 4 порции)

• 300 г гъби
• 1 к.ч. ориз
• 300 г кренвирши и салам
• 300 г домати
• черен пипер, сол, захар

Начин на приготвяне:

Запържваме измитите и нарязани гъби, докато им се изпари водата. Прибавяме ориза, леко го запържваме и наливаме 3 чаши студена вода. Когато оризът започне да набъбва, прибавяме ситно нарязаните кренвирши. Поръсваме с черен пипер.

В малко мазнина запържваме обелените и нарязани на ситно домати. Когато сосът се сгъсти, поръсваме с черен пипер, захар и сол. Във всяка чиния сипваме купче от ориза с гъбите, а по края - доматения сок.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Начало