Продукти за 3-4 порции:
• 1 глава карфиол
• 250 г шунка
• 5 с.л. краве масло
• 50 г кашкавал
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 3 яйца
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме карфиола в подсолена вода. Накъсваме го на дребни розички, половината от които нареждаме в огнеопорен съд.
Нарязваме шунката на ситни кубчета, които поръсваме върху карфиола. Върху нея разстиламе останалата част от зелето. Поръсваме със сгорещено масло и настъргания кашкавал. Заливаме ястието най отгоре с разбитото с яйцата мляко и печем в силна фурна.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...