Продукти за 3-4 порции:
• 1 глава карфиол
• 250 г шунка
• 5 с.л. краве масло
• 50 г кашкавал
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 3 яйца
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме карфиола в подсолена вода. Накъсваме го на дребни розички, половината от които нареждаме в огнеопорен съд.
Нарязваме шунката на ситни кубчета, които поръсваме върху карфиола. Върху нея разстиламе останалата част от зелето. Поръсваме със сгорещено масло и настъргания кашкавал. Заливаме ястието най отгоре с разбитото с яйцата мляко и печем в силна фурна.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...