Кулинарни рецепти » Зрял фасул с бекон

 Зрял фасул с бекон

Продукти:

• 1 ч.ч. зрял фасул
• 400 г бекон
• 2 глави лук
• 2-3 люти чушлета
• 3 с.л. олио
• 2 с.л. мас
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. брашно
• 2 ч.л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Накисваме боба в студена вода за 1 нощ. На другия ден го сваряваме на тих огън заедно с 1 глава лук, олиото и 1 ч.л. червен пипер. Отцеждаме фасула, но запазваме отварата.

Нарязваме другата глава лук на ситно и я запържваме в разтопената мас. Прибавяме брашното, останалия червен пипер и доматеното пюре, размито в малко вода. Разреждаме запръжката с отварата от фасула, кипваме и варим десетина минути.

После я сипваме при отцедения фасул, посоляваме и прехвърляме сместа в тавичка. Нареждаме отгоре нарязания на филийки бекон, слагаме тук там цели люти чушлета и печем 30 мин в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Начало