Продукти: (за 4 порции)
• 500 г саздърма
• 1 к.ч. олио
• 6-7 картофа
• 4-5 глави лук
• 3-4 домата
• магданоз, джоджен
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото и малко вода. Щом поомекне, прибавяме обелените и настъргани домати и също ги позапържваме.
Когато течността се изпари, слагаме нарязаните на филийки картофи и подправките. Сипваме малко вода, посоляваме, разбъркваме и прехвърляме сместа в тавичка.
Прибавяме надробената на късчета саздърма, разбъркваме отново и печем в умерено загрята фурна.
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...