Продукти:
• 1 ч.ч. сварен зрял фасул
• 400 г картофи
• 300 г зелен фасул
• 4-5 скилидки чесън
• 2 глави червен лук
• 300 г дебърцини
• 4 с. л. олио
• 750 мл зеленчуков бульон, може от кубче
• 80 г маслини
• мащерка, магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме зеления фасул на парчета с дължина 4 см, скилидките чесън – на половинки, лука – на едро, дебърцините – на кръгчета.
В 1 с. л. сгорещено олио задушаваме дебърцините, лука и чесъна.
Мащерката и обелените цели картофи варим в бульона около 10 минути. Прибавяме зеления фасул и маслините и варим още 10 минути.
После сипваме в тенджерата нарязания магданоз и зрелия фасул и варим още 10 минути. Накрая подправяме с черен пипер и сол.
Разбъркваме зеленчуците с дебърцините и поръсваме с останалото олио.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...