Кулинарни рецепти » Дебърцини с фасул

 Дебърцини с фасул

Продукти:

• 1 ч.ч. сварен зрял фасул
• 400 г картофи
• 300 г зелен фасул
• 4-5 скилидки чесън
• 2 глави червен лук
• 300 г дебърцини
• 4 с. л. олио
• 750 мл зеленчуков бульон, може от кубче
• 80 г маслини
• мащерка, магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме зеления фасул на парчета с дължина 4 см, скилидките чесън – на половинки, лука – на едро, дебърцините – на кръгчета.

В 1 с. л. сгорещено олио задушаваме дебърцините, лука и чесъна.

Мащерката и обелените цели картофи варим в бульона около 10 минути. Прибавяме зеления фасул и маслините и варим още 10 минути.

После сипваме в тенджерата нарязания магданоз и зрелия фасул и варим още 10 минути. Накрая подправяме с черен пипер и сол.

Разбъркваме зеленчуците с дебърцините и поръсваме с останалото олио.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Начало