Продукти:
• 700 г броколи
• 200 г бекон
• 2 глави лук
• 100 мл сметана
• 100 мл прясно мляко
• 2 яйца
• 100 г настърган кашкавал
• ч.л. масло
• сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Накъсваме броколите на розички, нарязваме лука на полумесеци, а бекона - на ситно.
Бланшираме броколите за 8 минути във вряща подсолена вода, отцеждаме ги и веднага заливаме със ледено студена вода, за да запазят цвета си. Запържваме бекона до порозовяване и добавяме лука.
В намазнена тавичка подреждаме ред броколи, върху тях бекон и лук. Заливаме всичко с яйцата, които сме разбили с млякото, сметаната, сол и черен пипер на вкус.
Поръсваме ястието с кашкавал и запичаме за 15 минути на 200˚С.
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...