Кулинарни рецепти » Кебап в омлет

 Кебап в омлет

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г крехко агнешко месо
• 4 глави лук
• 1 морков
• 2 чушки
• 2 домата
• 8 яйца
• 2 с.л. краве масло
• 1 к.ч. олио
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на малки кубчета и го изпържваме до розово в сгорещеното олио.

В същото олио слагаме ситно нарязания лук, настъргания морков и ситно нарязаните чушки и пържим 10 мин. Прибавяме обелените и настъргани домати и късчетата изпържено месо и задушаваме, докато кебапът остане на мазнина. Накрая посоляваме и поръсваме с черен пипер и със ситно нарязан магданоз.

Разбиваме две по две яйцата за омлетите, като сипваме по мъничко вода. Изпържваме в сгорещеното масло четирите омлета и от двете страни. Разстиламе плънката върху половината на всеки омлет, а с другата половина – загъваме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало