Продукти: (за 4 порции)
· 500 г макарони
· 1 пакетче краве масло
· 100 г твърдо сирене
· 150 г сушени гъби
· 1 ч.ч. прясно мляко
· 1-2 с.л. галета
· 2-3 с.л. кетчуп
· черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме макароните в подсолена вода. Разбъркваме половината от маслото, което предварително сме разтопили, със сварените и изцедени макарони и натрошеното сирене.
Нарязваме на ситно предварително изкиснатите в млякото гъби и ги варим в леко подсолена вода, към която сме прибавили няколко зърна черен пипер.
Разделяме макароните на две половини, едната от които разбъркваме със сварените и изцедени гъби.
В намаслена тавичка, посипана с галета, насипваме макароните без гъби. Върху тях разстиламе макароните с гъби. Най-отгоре слагаме парченца от останалото масло и печем в умерена фурна.
Поливаме готовото ястие със кетчуп и поръсваме с черен пипер.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...