Продукти: (за 4 порции)
· 250 г макарони
· 150 г шунка
· 40 г краве масло
· 40 г свинска мас
· 1 глава лук
· 2-3 с.л. доматено пюре
· 4 с.л. настърган кашкавал
· 2 с.л. галета
· черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме макароните в подсолена вода и ги отцеждаме.
Изпържваме в маста ситно нарязания лук и нарязаната на кубчета шунка. Прибавяме доматеното пюре размито в малко вода, черен пипер и сол на вкус и задушаваме.
Заливаме сварените макарони със сгорещено масло и ги слагаме в тавичка. Добавяме доматената смес и разбъркваме много добре. Поръсваме с настъргания кашкавал и галетата и печем кратко в силно загрята фурна.
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...