Кулинарни рецепти » Макарони с миди и фасул

 Макарони с миди и фасул

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г макарони
• 250 г миди (без черупки)
• 200 г бял фасул
• 2-3 скилидки чесън
• 1 глава лук
• 1 връзка магданоз
• 2-3 с.л. зехтин
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме фасула за 1 нощ в студена вода, след което го варим в подсолена вода, докато поомекне.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещената мазнина заедно с 1 скилидка чесън. Прибавяме мидите и наситнения магданоз и пържим още десетина минути на тих огън.

После прибавяме оцедения фасул и подправяме с черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме и задушаваме още няколко минути.

Отделно сваряваме макароните в голямо количество подсолена вода заедно с останалия чесън. Отцеждаме, разбъркваме ги с мидите и фасула и поднасяме веднага. По желание поръсваме с настърган пармезан.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Начало