Кулинарни рецепти » Макарони с миди и фасул

 Макарони с миди и фасул

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г макарони
• 250 г миди (без черупки)
• 200 г бял фасул
• 2-3 скилидки чесън
• 1 глава лук
• 1 връзка магданоз
• 2-3 с.л. зехтин
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме фасула за 1 нощ в студена вода, след което го варим в подсолена вода, докато поомекне.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещената мазнина заедно с 1 скилидка чесън. Прибавяме мидите и наситнения магданоз и пържим още десетина минути на тих огън.

После прибавяме оцедения фасул и подправяме с черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме и задушаваме още няколко минути.

Отделно сваряваме макароните в голямо количество подсолена вода заедно с останалия чесън. Отцеждаме, разбъркваме ги с мидите и фасула и поднасяме веднага. По желание поръсваме с настърган пармезан.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Начало