Кулинарни рецепти » Домашна юфка

 Домашна юфка

Продукти:

· 1 кг бяло пшенично брашно
· 6 яйца
· 2 ч.л. сол
· 1 к.ч. прясно мляко

Начин на приготвяне:

Пресяваме брашното, прибавяме разбитите яйца, млякото и солта и омесваме средно твърдо тесто. Разделяме тестото на топки с големината на юмрук, покриваме ги с кърпа и ги оставяме да отлежат на топло около половин час. После разточваме от тях тънки кори /с дебелина 2-3 мм/.

Нареждаме корите върху чаршаф и ги сушим 2-3 дни като ги обръщаме от време на време. Ако бързаме, изсушаваме корите в не много силна фурна. Натрошаваме изсушените кори и ги съхраняваме в платнени торби или в кутия.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Начало