Продукти: (за 4 порции)
· 500 г дребна юфка с формата на пеперудки
· 2-3 домата
· 100 г маслини
· 1 ч.ч. заквасена сметана
· 1 с.л. зехтин
· 3-4 листчета босилек
· сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме юфката в подсолена вода, отцеждаме и още топла я смесваме със зехтина, обелените и нарязани домати, сметаната и нарязаните босилек и маслини. Разбъркваме, оставяме юфката да престои 1 час и поднасяме.
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...