Продукти: (за 4 порции)
· 500 г дребна юфка с формата на пеперудки
· 2-3 домата
· 100 г маслини
· 1 ч.ч. заквасена сметана
· 1 с.л. зехтин
· 3-4 листчета босилек
· сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме юфката в подсолена вода, отцеждаме и още топла я смесваме със зехтина, обелените и нарязани домати, сметаната и нарязаните босилек и маслини. Разбъркваме, оставяме юфката да престои 1 час и поднасяме.
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...