Кулинарни рецепти » Мамулки

 Мамулки

Продукти:

• 2 ч.ч. брашно
• 2 кофички кисело мляко
• 1 пакетче краве масло
• 1/2 ч.л. сода бикарбонат
• 1 ч.л. червен пипер
• 4-5 скилидки чесън
• сол

Начин на приготвяне:

Замесваме тесто от брашното, содата, вода и малко сол. Разделяме го на 3-4 топки, от които разточваме дебели кори.

Изрязваме от корите лентички дълги 5-6 см и широки 1 пръст. Пускаме ги в кипяща подсолена вода и варим на умерен огън, като периодично разбъркваме.

С решетеста лъжица изваждаме готовите мамулки в подходяща чиния и ги покриваме с киселото мляко, подправено със счукания чесън. Отгоре заливаме с маслото, запържено с червения пипер.

Автор: Елена Стоянова

Представяме Ви:

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Начало