Кулинарни рецепти » Бавети със сос Песто

 Бавети със сос Песто

Продукти: (за 4-5 порции)

· 400 г бавети
· 60 г леко запечени ядки /орехи, бадеми/
· 6 скилидки чесън
· 15 г сол
· 30 г пармезан
· 5 с.л. зехтин
· 8 листенца пресен босилек или 2 с.л. стрит сух босилек

Начин на приготвяне:

Нарязваме ядките на ситно, чесъна счукваме, а кашкавала настъргваме. В хаванче слагаме 2/3 от ядките, чесъна и нарязания пресен босилек и ги счукваме като наливаме зехтина на струйка. Бъркаме и посоляваме.

Сваряваме баветите в 4 л кипяща подсолена вода. Към продуктите в хаванчето прибавяме 2 с.л. от водата, в която е вряла пастата и избъркваме.

Отцеждаме пастата и я смесваме със соса и 3/4 от пармезана. Поднасяме я поръсена с останалите ядки и пармезан.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Начало