Кулинарни рецепти » Бавети със сос Песто

 Бавети със сос Песто

Продукти: (за 4-5 порции)

· 400 г бавети
· 60 г леко запечени ядки /орехи, бадеми/
· 6 скилидки чесън
· 15 г сол
· 30 г пармезан
· 5 с.л. зехтин
· 8 листенца пресен босилек или 2 с.л. стрит сух босилек

Начин на приготвяне:

Нарязваме ядките на ситно, чесъна счукваме, а кашкавала настъргваме. В хаванче слагаме 2/3 от ядките, чесъна и нарязания пресен босилек и ги счукваме като наливаме зехтина на струйка. Бъркаме и посоляваме.

Сваряваме баветите в 4 л кипяща подсолена вода. Към продуктите в хаванчето прибавяме 2 с.л. от водата, в която е вряла пастата и избъркваме.

Отцеждаме пастата и я смесваме със соса и 3/4 от пармезана. Поднасяме я поръсена с останалите ядки и пармезан.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Начало