Продукти: (за 6 порции)
· 450 г киочиоли
· 400 г бекон
· 4 с.л. зехтин
· 2 глави лук
· 3 скилидки чесън
· 250 мл пилешки бульон
· 75 мл бяло вино
· 150 г настърган кашкавал
· 60 г зелени маслини
· 75 г черни маслини
· магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Загряваме зехтина и запържваме бекона, който сме нарязали на тънки лентички.
В 2 с.л. от същата мазнина задушаваме на слаб огън наситнените лук и чесън, докато омекнат. Захлупване и ги оставяме още 4-5 мин на огъня. Наливаме бульона и виното и възвираме. Оставяме да къкрят 3-4 мин като бъркаме непрекъснато.
Сваряваме пастата в 4 л подсолена вода. Отцеждаме я и я изсипваме в тигана при лучената смес. Разбъркваме, подправяме със сол, магданоз, черен пипер и част от настъргания кашкавал. Добавяме бекона и двата вида наситнени маслини. Разбъркваме всичко добре, разпределяме по порциите и поръсваме с останалия кашкавал.
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...