Кулинарни рецепти » Паста със сос от миди

 Паста със сос от миди

Продукти:

· 350 г паста по избор
· 4 с.л. зехтин
· 4 скилидки чесън
· 700 г миди
· 1 щипка лют червен пипер
· 1 с.л. ситно нарязан магданоз
· сол

Начин на приготвяне:

Накисваме мидите в студена вода за 1 час. Варим ги, докато се отворят. Оставяме ги да поизстинат и вадим ядките от черупките. Прецеждаме бульона, в който са вряли, връщаме в него мидените ядки и ги оставяме настрани.

В дълбок тиган загряваме зехтина и пържим до златисто наситнения чесън заедно с лютия пипер. Наливаме 2/3 от мидения бульон, оставяме да поври и тогава прибавяме и мидите. Нарязваме магданоза, слагаме го при мидите, разбъркваме и сваляме от котлона.

Варим пастата в 3-4 л подсолена вода. Отцеждаме я, прехвърляме я в мидения сос, запържваме 2 мин и веднага сервираме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Начало