Продукти:
• 1 малка червена зелка
• 250 г пушени гърди
• картофено пюре от 1 кг картофи
• 100 г краве масло
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на тънки ивички зелето и го задушаваме в сгорещеното масло. След като омекне, прибавяме нарязаните на тънки ивички пушени гърди и картофеното пюре. Посоляваме на вкус и разбъркваме.
Поднасяме гарнитурата с печено овнешко месо, като я заливаме със соса от печенето.
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...