Продукти:
• 1 малка червена зелка
• 250 г пушени гърди
• картофено пюре от 1 кг картофи
• 100 г краве масло
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на тънки ивички зелето и го задушаваме в сгорещеното масло. След като омекне, прибавяме нарязаните на тънки ивички пушени гърди и картофеното пюре. Посоляваме на вкус и разбъркваме.
Поднасяме гарнитурата с печено овнешко месо, като я заливаме със соса от печенето.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...