Продукти:
• 2 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч. зеленчукова отвара /или вода/
• четвърт пакетче краве масло
• 1 щипка сол
Начин на приготвяне:
От брашното, отварата и солта приготвяме тесто, което разбиваме, докато започне да се отлепва от съда. С потопена в гореща вода лъжица вземаме от тестото, оформяме топчици и ги пускаме във вряща подсолена вода. Захлупваме съда с галушките и ги варим 10 мин. Изваждаме ги, отцеждаме и ги заливаме с разтопеното масло.
Поднасяме галушките като гарнитура към месни и зеленчукови ястия.
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...