Кулинарни рецепти » Картофи соте

 Картофи соте

Продукти:

• 500 г картофи
• 2-3 глави лук
• 5-6 с.л. олио
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме картофите в подсолена вода, обелваме ги и ги нарязваме на кубчета или на филийки.

Нарязваме лука на дребно и го запържваме в сгорещената мазнина до златист цвят. Прибавяме нарязаните картофи, посоляваме на вкус, пържим още 5-6 мин и отстраняваме от огъня. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Поднасяме като гарнитура към печени и задушени меса, птици и риба.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало