Продукти:
• 300 г леща
• 40 г краве масло
• 4-5 с.л. доматено пюре
• 1 глава лук
• сол
Начин на приготвяне:
Накисваме лещата за 3 часа в студена вода. Варим я в същата вода, докато омекне.
Изпържваме ситно нарязания лук в сгорещеното масло, прибавяме размитото с малко вода доматено пюре и възваряваме. Накрая прибавяме сварената и отцедена леща, посоляваме и подгряваме.
По желание можем да разредим гарнитурата с малко бульон от лещата.
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...