Продукти:
• 500 г готови кори
• 250 г пресни гъби
• 5-6 стръка праз
• 2 яйца
• 1 ч.ч. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме и измиваме гъбите. Нарязваме ги на филийки и ги сваряваме в подсолена вода. Почистваме праза, нарязваме го на тънки кръгчета и го запържваме в 3-4 с.л. мазнина. Прибавяме гъбите и също ги позапържваме.
Отстраняваме сместа от огъня и я подправяме с черен пипер и сол. Изчакваме да изстине и прибавяме разбитите яйца.
В намаслена тавичка нареждаме готовите кори като ги ръсим с олио, а през 2 кори слагаме част от плънката. Най-отгоре поръсваме баницата с останалото олио и я печем в умерено силна фурна.
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...