Продукти:
• 500 г кори за баница
• 1,5 кг тиквички
• 1 ч.ч. олио
• 1 к.ч. прясно мляко
• 5 яйца
• 3 с.л. захар
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Обелваме тиквичките, настъргваме ги и изтискваме водата им. Прибавяме разбитите яйца, захарта и ванилията. Разбъркваме добре.
Слагаме първата кора в намазнена тавичка, отгоре поръсваме с плънка и малко олио. Редим баницата в тази последователност и зъвършваме с кора.
Изсипваме отгоре прясното мляко, нарязваме баницата на парчета и изпичаме в умерено загрята фурна.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...