Продукти:
• 500 г кори за баница
• 1,5 кг тиквички
• 1 ч.ч. олио
• 1 к.ч. прясно мляко
• 5 яйца
• 3 с.л. захар
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Обелваме тиквичките, настъргваме ги и изтискваме водата им. Прибавяме разбитите яйца, захарта и ванилията. Разбъркваме добре.
Слагаме първата кора в намазнена тавичка, отгоре поръсваме с плънка и малко олио. Редим баницата в тази последователност и зъвършваме с кора.
Изсипваме отгоре прясното мляко, нарязваме баницата на парчета и изпичаме в умерено загрята фурна.
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...