Продукти:
• 500 г брашно
• 300 мл вода
• 10 г мая за хляб
• сол
• краве масло за намазване
Начин на приготвяне:
От брашното, маята, водата и малко сол омесваме гладко тесто. Оставяме го 30-40 мин на топло да втасва. После го разточваме на кора с дебелина 1-2 пръста.
Надупчваме кората с вилица и слагаме да се пече в умерено загрята фурна. Изваждаме готовата проматица от фурната и още топла я намазваме с масло. Поднасяме със сирене.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...