Продукти:
• 500 г брашно
• 300 мл вода
• 10 г мая за хляб
• сол
• краве масло за намазване
Начин на приготвяне:
От брашното, маята, водата и малко сол омесваме гладко тесто. Оставяме го 30-40 мин на топло да втасва. После го разточваме на кора с дебелина 1-2 пръста.
Надупчваме кората с вилица и слагаме да се пече в умерено загрята фурна. Изваждаме готовата проматица от фурната и още топла я намазваме с масло. Поднасяме със сирене.
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...