Кулинарни рецепти » Менудо

 Менудо
/Мексико/

Продукти за 8 порции:

• 2 кг телешко шкембе
• 3 ч.л. сол
• 4 скилидки чесън
• 1 ч.л. счукан кимион
• 1 с.л. чили
• 1 ч.ч. сушена /или консервирана/ царевица
• 2,5 л вода

Начин на приготвяне:

Нарязваме шкембето на малки парченца и го заливаме с подсолената вода. Прибавяме кимиона, чилито и чесъна и варим на умерен огън, докато шкембето омекне напълно /около 2-3 часа/.

Половин час преди да отстраним супата от огъня, прибавяме царевицата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Начало