Продукти за 8 порции:
• 2 кг телешко шкембе
• 3 ч.л. сол
• 4 скилидки чесън
• 1 ч.л. счукан кимион
• 1 с.л. чили
• 1 ч.ч. сушена /или консервирана/ царевица
• 2,5 л вода
Начин на приготвяне:
Нарязваме шкембето на малки парченца и го заливаме с подсолената вода. Прибавяме кимиона, чилито и чесъна и варим на умерен огън, докато шкембето омекне напълно /около 2-3 часа/.
Половин час преди да отстраним супата от огъня, прибавяме царевицата.
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...