Продукти: (за 4 порции)
• 4 агнешки крачка
• 1 к.ч. ориз
• 2 яйца
• 1 с.л. оцет
• 4-5 скилидки чесън
• 2 с.л. олио
• 1 непълна ч.л. червен пипер
• 1 глава лук
• 1 дафинов лист
• бахар, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Заливаме крачката с 6-7 ч.ч. студена вода и ги слагаме на огъня. Когато възврат, прибавяме ситно нарязания лук, дафиновия лист, бахар, черен пипер и сол. Оставяме чорбата да ври, докато се разварят крачката, след което я прецеждаме.
Слагаме я отново на огъня и прибавяме ориза. Накъсваме месото от сварените крачка на парченца. Когато оризът се свари, слагаме парченцата месо в чорбата и я застройваме с разбитите яйца, към които сме прибавили оцета и счукания чесън.
Преди да поднесем запържваме червения пипер с олиото и заливаме чорбата с тази запръжка.
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...