20.01.2021 година
1564339898.swf
С
ладкиши и кексове » Козунаци
  2355  |   0  
Козунак с локумчета
Продукти:

• 1 кг бяло брашно
• 6 яйца
• 250 мл прясно мляко
• 250 г захар
• 250 г свинска мас
• кората на 1 лимон
• 30 г мая
• 6 локумчета
• 1 ч.ч. нарязани на четвъртинки орехови ядки

Начин на приготвяне:

Размиваме маята с 1-2 с.л. захар, 1-2 с.л. брашно, 1 щипка сол и толкова хладко мляко, колкото да се получи гладка и рядичка кашичка. Оставяме на топло да шупне, а през това време пресяваме в дълбок съд брашното. Правим кладенче, в което изсипваме маята и по-голямата част от маста и месим като прибавяме едно по едно разбитите яйца, захарта, настърганата лимонова кора. Месим на топка с мазни ръце.

Разделяме тестото на части, правим рула, преплитаме на венец, но не стегнат, защото при втасването тестото ще се надува като разпределяме нарязаните на парченца локумчета и орехите. Покриваме тестото с кърпа и го оставяме на топло да втасва.

Преди печене намасляваме и намазваме тестото с разбито яйце, наръсваме го със захар и с орехи. Съдът, в който печем не намасляваме, защото тестото съдържа достатъчно мазнина. Печем в загрята умерена фурна.
05.05.2010 г. / recepty.bg

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2021