Кулинарни рецепти » Чешки коледен козунак

 Чешки коледен козунак

Продукти:

• 1 пакетче краве масло
• 80 г захар
• 2 жълтъка
• 1 яйце
• 500 г брашно
• 1 ч. ч. прясно мляко
• 1 щипка сол
• 50 г стафиди
• 1 ванилия
• 30 г мая
• 1 ч. л. захар за закваската

Начин на приготвяне:

Разбиваме добре 30 г захар, 60 г масло и 2-та жълтъка. Добавяме яйцето и бием до пяна. Заквасваме маята с 1 ч. л. захар и прясното мляко. Събираме всички продукти, без останалото масло.

Правим твърдо тесто и го оставяме да втаса. После разстиламе тестото на правоъгълник и го намазваме с останалото масло. Месим го малко и го разделяме на 9 равни части, от които правим 3 дълги ивици.

Сплитаме ги на плитка, която увиваме и съединяваме в кръг. Печем в средно силна фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Начало