Продукти:
• 6 белтъка
• 150 г захар
• 1 пакетче краве масло
• 150 г брашно
• 2 ванилии
• 1 с.л. ром или коняк
Начин на приготвяне:
Разбиваме омекналото на стайна температура масло с половината от захарта, докато бухне и побелее. Пресяваме брашното 2-3 пъти, за да поеме въздух. Разбиваме белтъците с останалата захар на твърд сняг.
Към разбитото масло прибавяме ванилията и рома, лъжица по лъжица сипваме брашното, а накрая смесваме с белтъците като съвсем леко разбъркваме.
Изсипваме тестото в намаслена и поръсена с брашно форма и печем в умерена фурна, която не отваряме в началото на печенето. Поднасяме кекса, обилно поръсен с пудра захар.
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...